Beginnen met Aikido

6 redenen om met Aikido te beginnen

  1. Aikido is voor iedereen, ongeacht hoe groot of sterk je bent. Jong en oud leren van elkaar.
  2. Het is goed voor je lichaam. Je leert valbreken, werkt aan je conditie en souplesse.
  3. Het is goed voor je mentale gestel. Je leert omgaan met stress en druk van buitenaf.
  4. Aikido is samenwerken. Je schakelt je tegenstander niet uit, maar werkt met de kracht van je tegenstander. Samen ga je op onderzoek uit.
  5. De principes die je traint, helpen je in het dagelijks leven. Je leert het vasthouden van je eigen ruimte, conflicthantering en samenwerken.
  6. Aikido is heel leuk. Dat voel je als je een techniek correct toepast, of als uke door de lucht vliegt.

"Door de Aikido lessen voel ik mij rustiger, zelfverzekerder en energieker. De drang om een conflict (hoe klein of groot ook) aan te gaan, is minder." - Marieke

Wat moet je weten voor de eerste Aikido les?

Aikido is een Japanse krijgskunst. Daar hoort een stukje etiquette bij. Tijdens je eerste les leer je hoe je de dojo betreedt en elkaar begroet. Verder beginnen we bij de basis: valbreken, rollen, in balans staan. Zo blijft de les leuk en veilig. Qua kleding zul je zien dat de meeste Aikidoka’s een wit pak dragen. De meer ervaren Aikidoka’s dragen een Hakama, een zwarte broekrok met hele wijde pijpen. Misschien kun jij een (judo)pak lenen voor je eerste proefles. Zo niet, kies dan voor sportkleding waarin je soepel kunt bewegen. Verder trainen we Aikido altijd op blote voeten, neem een paar slippers mee om van de kleedkamer naar de mat te lopen.

"Voorheen had ik regelmatig last van mijn rug, sinds ik aan Aikido doe komt het zelden voor. Dit komt vooral omdat je goed op je lichaamshouding moet letten en veel rollen maakt." - Ronald

Ben je klaar voor jouw eerste proefles? Vind een dojo bij jouw in de buurt!