Organisatie Structuur

Algemeen

De Dutch Aikikai Foundation , sinds 2004 drager van de Hombu erkenning, is direct verbonden met de Aikikai Foundation in Tokyo, Japan. Het internationale centrum van het Aikido met de Doshu Moriteru Ueshiba als hoogste autoriteit. Vanuit de algemene oriƫntatie op de Hombu Dojo, is de DAF de belichaming van de lijn Tissier voor Nederland.

Gilde

De Dutch Aikikai Foundation is vorm gegeven als een gilde van (semi)professionals, dat onder leiding staat van de Technisch Directeur. Het gildesysteem staat borgt voor het neerzetten van een uniforme standaard en kwaliteit van het Aikikai Aikido. Van de gildeleden wordt een bijdrage verwacht in de vorming kwalitatieve hoogstaande aikidoka’s en de verdere ontwikkeling van de organisatie met betrekking tot Aikikai Aikido als Budo alsmede de maatschappelijke relevantie van Aikido.

Lijst gildeleden Dutch Aikikai Foundation

Technisch Directeur

De TD is de eindverantwoordelijke voor het technisch beleid binnen de stichting en de federatie , onderhoudt alle relevante technische contacten met andere Aikido organisaties in binnen en buitenland, de Aikikai So Hombu en eindverantwoordelijke voor het internationale uitnodigingsbeleid van gastdocenten. TD is Wilko Vriesman, 6e dan aikikai, oprichter en initiator van de lijn Tissier in Nederland. In zijn vormingsperiode was Wilko Vriesman deshi in de Hombu en later bij Christian Tissier.

Het gilde met haar TD, is de permanente technische commissie van de Dutch Aikikai Foundation en voert het technische beleid uit. Door de toenemende senioriteit van de gildeleden en haar regionale td’s wordt het technisch beleid in toenemende mate ontwikkeld in samenspraak en voor de rtd’s- in toenemende mate van autonomie binnen het kader van de beleidslijnen van de DAF.

De Federatie is lid van de NAF, en daarmee van de IAF en is binnen Aikido Nederland als sectie de vertegenwoordiger van de lijn Tissier.